LENY’S GIRL – WALK OUTSIDE AGAIN

Leny’s Girl is een blues/rock band uit Sydney, Australië, die als een roots en blues trein raast door country en rock gebied. Frontdame is Kasey McKenzie, die al met hoofdrollen in musicals (Eva Perón de musical van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice “Evita”, Elpaba in “Wicked”) liet horen dat ze zingen kan. Ze kan hierbij rekenen op de gitaar ban Beggsy, de harmonica van Cookie en de solide steun, die wordt geboden door bassist Tom Raw en drummer Mark Brown. Samen met Brett Hartley zong Kasey bij de band A Band Named Trevor en nam ze in 2015 het album 'Smoke Dog Music' op dat #15 bereikte in de Australian Blues Charts.

Leny’s Girl, de naam van de band, verwijst naar de moeder van Kasey, die nog maar pas overleed aan MND (een motorneuronziekte, of de aandoening van de motorische zenuwen in de hersenstam of in het ruggenmerg) overleed. Kasey’s “girl” heet Hendrix. In maart brachten ze hun debuut ‘Walk Outside Again’ uit. Buiten de line-up is er verder maar weinig detail info over de nummers (songwriting?) zelf gepubliceerd.

Erg funky opent Leny’s Girl met “Pretend” het album dat in deze country rocker voor de nodige, onverwachte tempowisselingen zorgt. Spoken ontwaken in “Devil With a Gun” en “Walk Outside Again” is een rustig moment waarbij Beggy met zijn slide over de snaren glijdt. “Be Gone” ontaard in een forse rocker en ook in “GCK” zit behoorlijk wat country en rock. Na de ballade “Stay” neemt de slide gitaar van Beggsy het opnieuw over in “Miss Robin Hood” en volgt er nog de afronder “Table”. Hier wordt de sfeer de sfeer wat psychedelisch, maar zorgen de tempoveranderingen voor wat spanning.

Op ‘Walk Outside Again’ demonstreert Kasey McKenzie haar zangkwaliteiten en Leny’s Girl, wat de band zoal in petto heeft. Dit is alvast veelbelovend!

“ On ‘Walk Outside Again’ Kasey McKenzie demonstrates her singing qualities and Leny’s Girl, the band, what they keep in store. This is already promising!... “ (ESC for Rootstime.be)

Eric Schuurmans

 

Album track list:
01. Pretend - 02. No Fool - 03. Devil With a Gun - 04. Walk Outside Again - 05. Be Gone - 06. GCK - 07. Don’t Come Back - 08. Stay - 09. Miss Robin Hood - 10. Table

Album line-up:
Kasey McKenzie: vocs / Beggsy: guitars / Mark “Brownie” Brown: drums / Cookie: harmonica / Tom Raw: bass

Discography Leny’s Girl:
Walk Outside Again [2019] |

Artiest info
Website  
 

video